Jaunas grāmatas Baložu bibliotēkā

Kamēr pavasaris vēl kavējas, iepazīstam Baložu bibliotēkas jaunās grāmatas!

Džo Baidens , Amerikas Savienoto Valstu 46. prezidents, autobiogrāfijā “Solījumi, kas jāpilda” stāsta par savām gaitām lielajā politikā tolaik, kad vēl bija senatora amatā, kā arī atceras notikumus bērnībā un jaunībā, kas viņu visvairāk ietekmējuši. Ievērojamais politiķis ir meistarīgs stāstnieks.

Grāmatas “Un pēkšņi viņiem ir 13 jeb Māksla apskaut kaktusu” autori piedāvā veselīgu skatījumu uz tādiem mūsdienu izaicinošiem jautājumiem kā digitālo tehnoloģiju lietošana, atkarības, seksualitāte un uzvedības robežas. Šeit sniegtās metodes un ieteikumi palīdzēs vecākiem kļūt par drošiem, zinošiem un pozitīviem savu bērnu pavadoņiem pusaudzībā.

Grāmatā  “Garšīgs, nav sarežģīts” apkopotas 100 receptes, kā arī Elizabetes padomi.  Tas palīdzēs ikdienā plānot ģimenei veselīgas un sabalansētas maltītes, iepirkties ekonomiski un arī gudri.

Daiļliteratūra

“Vārnas”  – bērnunama uzspiestais zīmogs paliek Sannas dvēselē uz visu mūžu, taču arī Liai jācīnās gan ar sevi, gan apkārtējo vidi, lai spētu pieņemt sevi tādu, kāda viņa ir – atšķirīga no citiem. Bet tad Lia un viņas tēvs Andrejs negaidot saskaras ar savām saknēm – kādu romu dzimtu, no kuras viņi līdz šim ir mantojuši vien ārējo izskatu…

“Ciglītis” ir spriedzes pilns ceļojums ne vien pa Ameriku un Eiropu, bet arī pa likteņa līkločiem, kur jāpiedzīvo zaudējumi un apsēstība, kur nepieciešams izdzīvot un izgudrot sevi no jauna, jāsastop mīlestība un nolemtība.

“Otra māsa” – Alīsija Bjelke, kodēšanas ģēnijs, vienmēr ir bijusi “otra māsa”, kuras dzīve aizritējusi skaistās un populārās māsas ēnā. Kad abas kopā izveido jaunu un citādāku iepazīšanās lietotni, Stella kļūst par veiksmīgās un ienesīgās lietotnes seju. Bet, kad māsa tiek atrasta mirusi, Alīsijas dzīve sametas mezglā… Tagad arī viņai ir jācīnās par savu dzīvību…

Bērniem un jauniešiem

“Šīlas dienasgrāmata” – sunītei Šīlai laukos daudz kas jāatklāj un jāatpazīst. Grāmatā ir lieli burti, asprātīgi teksti un humora pilni, amizanti attēli. Tā noderēs lasītprasmes attīstībai, valodas bagātināšanai, jaunu jēdzienu un faktu apgūšanai un lasītpriekam.

“Zilla” – ir trešā, noslēdzošā grāmata norvēģu rakstnieka Hokona Ēvreosa triloģijai kurā latviski jau ir izdotas grāmtas “Melne” un “Brūne”. Sirsnīgs un interesants romāns gan puikām, gan meitenēm par drosmi, draudzību un lielisku kūku loteriju.

“Pēnelopes zobu tracis” – kādi tad ir zobgrauži, kuru dēļ zobi katru dienu jātīra? Kas izaugs izkritušā piena zoba vietā? Un kādas izskatās zobu laumiņas? Pēnelope kopā ar tēti atrod atbildes un ar nerimstošu enerģiju pavisam ikdienišķas darbības pārvērš piedzīvojumā.

Grāmatas var pasūtīt bibliotēkas e-katalogā.