Jaunas grāmatas Baložu bibliotēkā

Vēl vasarīgās noskaņās piedāvājam šoreiz dažādu žanru romānus – gan trillerus K.Krofta “Citas vīrs”, K.Mišalona “Klusā īrniece” , L.Gunels “Pamošanās” – labi dokumentēts un izklaidējošs distopiskais romāns ar trillera cienīgu sižetu ; gan detektīvromānus R.Bulas “Gulbja zvaigznājs” D.Eliiss “Ideāla shēma”, ilgi gaidīto R.Galbraita 7.grāmatu “Slapjais kaps” par Kormorana Straika  jauno krimināllietu ;  romantiskās Dž.Moja “Kāda cita kurpēs”, M.Hillas “Villa Dolce Vita”, K.Sentera ”Sākt no jauna” – romantisks romāns par to, kā atrast cerību pat vissliktākajos apstākļos ; fantastika F.Herberta “Kāpas mesija”, kas ir otrā daļa ļoti populārajai grāmatai “Kāpa”.

Noteikti jāpiemin jau lielu popularitāti guvušās grāmatas: Zanes Daudziņas : “Bērnudienas komunālijā”, kurā komunālā dzīvokļa mikropasaule, skatīta mazās Zanes acīm, ir stāsts, kas vienlaikus liek smieties balsī un vedina uz pārdomām ; Dženetas Makkērdijas “Priecājos, ka mana mamma nomira” sirdi plosoša un humora pilna autobiogrāfija, kurā kanāla Nickelodeon zvaigzne Dženeta atklāj, ko nozīmē būt aktierim bērnam un par viņas attiecībām ar mammu ; Rūtas Šepetis “Man tevi jānodod” meistarīgi portretē tumšu, aizmirstu vēstures nostūri: Rumāniju un Bukaresti 1989. gada ziemā. Fokusējoties uz vienu stāstītāja balsi – septiņpadsmitgadīgo Kristianu Floresku –, autore spilgti ataino bailes un nedrošību, ko rumāņi piedzīvoja Čaušesku valdīšanas pēdējos mēnešos. Notikumu līkloči nezaudē spriedzi līdz pašām romāna beigām.

Arī bērniem ir dažādi jaunumi –  iemīļotā Ē.Hanteres Klanu kaķu sērijas 4.grāmata “Aptumsums”, D.Pilkija  9. Dogmena grāmata, I.Zīgnera Pūķīša Kokosrieksta piedzīvojumi ekspedīcijā uz Nīlu.  Grāmata “Divas Lotiņas” ir šoreiz iznākusi komiksa formātā, jauns videospēles “Minecraft ceļvedis iesācējiem”, “Ķepu patruļas Ķepaiņu piedzīvojumi” un “Pūķītis Purkšķītis”, grāmata ar purkšķu skaņām jūs iepriecinās un izklaidēs.

Latviešu autoru grāmatas bērniem B.Zīles “Lilī, Bubass un snaudas grāmata”, V.Kalniņas “Mūsu mājās dzīvo bēbis”, “Stāsti vieglajā valodā”, I.Bērziņas “Pasaka par grundulīti un veco Astrīdu”, Z.Volkenšteinas “Kā mēs visi fotografējāmies”.

Jauniešiem piedāvājam D.Zoldneres sērijai Laika čūskas pavēlniece otrā daļa “Uroboross”  tiem, kas vēlas zināt jaunos notikumus Dorotejas dzīvē , kā arī L.Kīferes “Vestveli”, kas ir pirmā daļa grāmatu sērijā, kas tiek salīdzināta ar mūslaiku Romeo un Džuljetas stāstu.

Visas grāmatas varat aplūkot šeit.